urednistvo@preteklih24.si

V enem dnevu policisti obravnavali kar tri smučarske nesreče s hudimi poškodbami

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 311 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 15 prometnih nesreč I. kategorije in 2 II. kategorije, v kateri sta se dve osebi lažje poškodovali
– 4 povoženja živali,
– 6 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki so ga vozili,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnem kraju in 2 v zasebnem prostoru,

Izpostavljamo:

V enem dnevu tri smučarske nesreče

Policisti so policisti bil včeraj obveščeni o treh smučarskih nesrečah, v katerih so se tri osebe huje telesno poškodovale.

Policisti pozivajo k prilagojeni hitrosti smučanja, uporabi smučarske čelade in posebni pozornosti na otroke. Hitrost in način smučanja naj bosta prilagojena izkušnjam in telesni pripravljenosti vsakega posameznika, snežni podlagi, lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram. Obiskovalci smučišč naj pazijo tudi na svojo smučarsko opremo oz. naj je ne odlagajo tako, da bi ostala brez nadzora, ter na druge vredne predmete, ki jih imajo s sabo.

Vlom v stanovanjsko hišo v okolici Ptuja

V okolici Ptuja je bilo včeraj, skozi okno, vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je lastnike s tatvino gotovine in zlatnine oškodoval za več tisoč evrov.