urednistvo@preteklih24.si

Pijano kršiteljico javnega reda in miru pridržali

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 18. februarja ob 23.46 uri, na območju Solkana ustavili 49-letnega voznika kolesa in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.

Slika je simbolična

Rezultat je pokazal, da je bil omenjeni kolesar močno pod vplivom alkohola (0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa in kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Na območju Mirna padel in se lažje poškodoval 42-letni kolesar

Včeraj, 18. februarja ob 18.32 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nezgodi II. kategorije v naselju Miren (Občina Miren-Kostanjevica), kjer je padel in se predvidoma lažje poškodoval kolesar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zaradi padca s kolesom med vožnjo iz Mirna proti naselju Bilje predvidoma lažje poškodoval (poškodba glave) 42–letni kolesar. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali mesto padca in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica. Kolesarju je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nezgode in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ter rezultatov strokovnega pregleda podali ustrezen ukrep.

Tatvina šolske torbe in bunde

Včeraj, 18. februarja popoldne, so policiste obvestili o tatvini šolske torbe pred eno od šolskih ustanov na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec odtujil šolsko torbo, temnejše barve, znamke Nike (v njej je oškodovanec imel tudi mobilni telefon znamke Huawei P Smart). Prav tako je bila mlajšemu oškodovancu odtujena bunda. S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno 200 evrov materialne škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Goriškem

Včeraj, 18. februarja v večernih urah, so policisti v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Ugotovljeno je bilo, da je javni red in miru na dvorišču ene od stanovanjskih hiš kršila ženska, pri čemer je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Tudi ob prihodu policistov na omenjeni se kršiteljica, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti, ni hotela pomiriti. Kljub ukazu policistov, naj s kršitvijo preneha, tega ni upoštevala oz. je s kršitvijo nadaljevala. V nadaljevanju postopka je bilo kršiteljici odrejeno pridržanje v policijskih prostorih po določbah Zakona o prekrških (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, kršitev drugega odstavka 109. člena ZP-1)., prav tako se je med postopkom nedostojno vedla do policistov. Novogoriški policisti so kršiteljici zaradi več kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, 4. odstavek 6. člena ZJRM-1 in nedostojnega vedenja ter neupoštevanja zakonitega ukrepa uradnih oseb, kršitev določil 7. in 22. člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Mlajšemu moškemu zasegli delce rastline, saj obstaja sum, da gre za prepovedano drogo

Danes, 18. februarja ob 12. uri, so policisti v Novi Gorici 19–letnemu moškemu v postopku zasegli posušene delce zelene rastline, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Omenjene delce rastline so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo novogoriški policisti zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopke zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi v Batujah

Včeraj, 18. februarja ob 18.27 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (srna) na območju naselja Batuje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je voznici osebnega avtomobila med vožnjo po lokalni cesti z njene leve strani na vozišče pred avtomobil skočila omenjena divjad in vanjo trčila. Po trku z vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.