urednistvo@preteklih24.si

Zaradi vožnje v nasprotno smer, uslužbenci DARS-a zaprli tunela Markovec in Dekani

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 115 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali nasilje v družini n povzročitev telesne poškodbe, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Slika je simbolična

V Kopru so policisti 33-letnemu vozniku zasegli osebni avto z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je odjavljeno iz prometa. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilja v družini. Prijavo so policisti prejeli iz bolnišnice, kamor je hudo poškodovana prišla na zdravljenje ženska z okolice Kopra.

Nekaj minut pred 21. uro je policiste več voznikov obvestilo o vožnji v napačno smer. Na hitri cesti proti Izoli je nasproti, torej proti Kopru in naprej proti Bivju, peljal voznik osebnega avtomobila. Delavci DARSa so takoj zaprli tunel Markovec, zatem pa še tunel Dekani. Policisti voznika niso izsledili, se pa nadaljuje z zbiranjem informacij, tudi s pomočjo posnetkov kamer na avtocesti. Po izsleditvi vozniku sledi ustrezen ukrep.

Ob 22.39 so policisti prejeli še eno obvestilo o vožnji v nasprotno smer. Tokrat je osebni avto peljal po hitri cesti od Bertokov proti Kopru, v napačni smeri. Policisti so ustavili 78-letno voznico. Vzrok za njeno napačno smer vožnje je bil zdravstveno stanje (demenca). Sin je zanjo poskrbel, po posvetu z državnim tožilstvom pa bo podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V Novokračinah so policisti obravnavali 4 državljane Kosova. Pri Sušaku so policisti ob 18. uri obravnavali 11 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, peš. Čez slabo uro so v Ilirski Bistrici ustavili kombi Opel Vivaro. Ugotovili so, da je bil 35-letni voznik, državljan Hrvaške, namenjen prav po te tujce, ki jih je nameraval prepeljati v Italijo. Po zaključenih postopkih bodo ilegalni migranti vrnjeni na Hrvaško, državljanu Hrvaške pa sledi kazenska ovadba.