urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav skušal vlomiti v prostore šolske ustanove

Včeraj, 17. februarja ob 14.08 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Šempetru pri Gorici, kjer sta se sprla dva moška.

Slika je simbolična

V omenjenem sporu je eden od udeležencev drugega tudi udaril. Policisti PP Nova Gorica so 36-letnemu kršitelju zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog (nasilno in drzno vedenje, kršitev 2. odstavka 6. člena ZJRM-1).

Poškodba osebnega vozila na parkirišču v Ajdovščini

Včeraj, 17. februarja, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je oškodovanka prejšnjega dne popoldne parkirala avtomobil znamke BMW na parkirišču pri starem mlinu (Goriška cesta). Ko se je kasneje pripeljala domov je voznica ugotovila, da je vozilo poškodovano (razbita zadnja leva luč, poškodba levega blatnika in levega dela prtljažnika). Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede obravnavanega primera prometne nesreče I. kategorije s pobegom in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Neznanec poškodoval osebno vozilo v Idriji

Prav tako so policiste PP Idrija danes, 18. februarja zjutraj, obvestili, da je neznani storilec tekom noči s predmetom (zidak) poškodoval prednje vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu znamke Seat, ki je bil parkiran pred eno od stanovanjskih hiš v Idriji. S tem kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodovancu povzročil za 200 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Nepridiprav skušal vlomiti v prostore šolske ustanove

Danes, 18. februarja zjutraj, je bila Policija obveščena, da je neznani storilec v času med 12. in 17. februarjem letos skušal vlomiti v tri učilnice v pritličju ene od šolskih ustanov na območju Nove Gorice. V objekt storilcu ni uspelo priti. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina prodajnih izdelkov na Idrijskem

Danes, 18. februarja dopoldne, so policisti PP Idrija obravnavali tatvino v trgovini v Idriji. Ugotovljeno je bilo, da je moški v omenjeni trgovini odvzel več prodajnih izdelkov (steklenico žgane pijače in tri pločevinke brezalkoholne energijske pijače) v vrednosti približno 18 evrov. Omenjene izdelke je moški odnesel mimo blagajne ne da bi izdelke plačal, vendar je osumljenca kmalu zatem na kraju zadržal tamkajšnji varnostnik. Odgovorna oseba je zoper osumljenca podala predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, zato bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev osumljenega moškega kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V manjši prometni nezgodi na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 17. februarja nekaj po 18. uri, v Ajdovščini obravnavali prometno nezgodo I. kategorije z majhno poškodbo v krožišču v Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov (voznika stara 86 in 20 let). V prometni nesreči je na vozilih nastala minimalna materialna škoda (podrsana blatnika). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po določilu 111. člena ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 17. februarja ob 16.42, so policisti PP Nova Gorica v Solkanu ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik močno pod vplivom alkohola (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 17. februarja ob 19.26 uri, so policiste obvestili o povoženju divjadi (srna) s strani 60-letnega voznika osebnega avtomobila na območju Čepovana. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.