urednistvo@preteklih24.si

Moški padel z drevesa in v bolnišnici podlegel poškodbam

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Slika je simbolična

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, goljufije, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in požara.

PROMETNA VARNOST

Voznica huje poškodovana

Sevniški policisti so bili 17. 2. nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči pri Zavratcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 71-letna voznica osebnega avtomobila izgubila oblast nad vozilom, zapeljala preko nasprotnega voznega pasu in z vozilom obstala na brežini. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklonil preizkus

Nekaj po 20. uri so policisti PP Metlika v Rosalnicah ustavili voznika osebnega avtomobila VW polo. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so zasegli, zoper njega uvedli hitri postopek in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A3 slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili kontrolo in ugotovili, da 41-letni voznik vozi v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vozil pod vplivom prepovedanih drog

Sevniški policisti so nekaj pred 21. uro med kontrolo prometa v Sevnici ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost
prepovedanih drog. Odredili so mu tudi strokovni pregled, vendar je opravljanje pregleda odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Kolodvorski ulici v Trebnjem je v noči na 17. 2. neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil denar in večjo količino tobačnih izdelkov.

16. 2. je v Stari Bučki nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električno kolo, dva para smuči, motoristično opremo, televizijski sprejemnik in štiri kolesa. Policisti okoliščine vloma še preiskujejo.

V kraju Okrog na območju Šentruperta je med 14. 2. in 17. 2. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 17. 2. je na parkirnem prostoru na Golievem trgu v Trebnjem neznanec vlomil v kombinirano vozilo. Ničesar ni odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

V Meniški vasi na območju PP Dolenjske Toplice je med 18. in 19.10 nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4000 evrov.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Brežiški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni o nesreči pri delu v Pavlovi vasi, kjer je moški padel z drevesa. Poškodovanega 83-letnega moškega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil prepeljan v UKC Maribor, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški padel z lestve, z višine okoli štirih metrov, ko je z motorno žago obrezoval drevo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.