urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti bodo poostreno nadzirali spoštovanje vladnih ukrepov

Vlada Republike Slovenije je z Odloki omilila nekatere ukrepe, ki so bili sprejeti za preprečevanja širjenja bolezni in zajezitve epidemije. Od 15. 2. 2021 je dovoljeno prehajanje občinskih mej, zbiranje do 10 ljudi, delovanje smučišč, udejstvovanje v rekreativnih in vrhunskih športih, sprostitev storitvenih in trgovinskih dejavnosti itd., seveda ob doslednem upoštevanju navodil NIJZ.

Slikaje simbolična

To bo po dolgotrajnih omejitvah veliko ljudi spodbudilo k potovanju, različnim obiskom, ogledom znamenitosti, sprehajanju po promenadah, obisku lastnih počitniških objektov, planinskim izletom, obisku zasneženih hribov,
smučišč ter nakupovalnih trgovskih središč.

Kljub sproščanju ukrepov pa še vedno veljajo določene preventivne omejitve in zaščitni ukrepi. Uporaba zaščitne maske je še vedno obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba
zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra, in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva. Poleg tega je obvezna uporaba zaščitne maske pri sprehodih na zelenih površinah in športno-rekreacijski dejavnosti, če ni možno zagotoviti razdalje najmanj 3 metre. V zadnjih dneh je mogoče zaslediti porast zbiranj in konzumiranja hrane in pijače na javnih krajih, predvsem pred gostinskimi lokali, kar pa je še vedno prepovedano.

Policisti bodo na območju Policijske uprave Koper ta vikend, skupaj z drugimi pristojnimi službami, nadzirali spoštovanje odlokov. Tako vse opozarjajo, naj se, kljub sproščanju ukrepov, še vedno držijo pravil uporabe mask, medsebojne razdalje in drugih veljavnih ukrepov. Vsi si namreč želimo, da bi se ta pandemija, in z njo omejitve, čim prej zaključila.