urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti imeli polne roke dela z vinjenimi vozniki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 199 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Slika je simbolična

Cestni promet

Včeraj so policisti na našem območju obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Na območju Prevalj so policisti včeraj nekaj čez polnoč obravnavali 31-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,46 mg/l alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti mu izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Nekaj čez eno uro zjutraj so policisti voznika, ki ni upošteval izrečene prepovedi vožnje ustavili na Ravnah na Koroškem in mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog. Plačilni nalog so policisti mu izdali še zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, so policisti včeraj obravnavali tudi na šentjurskem območju. Alkotest je pokazal, da je imel 0,60 mg/l alkohola. Zoper 64-letnega voznika sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Z delovišča na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel več mavčnih plošč, več izolacijskega materiala in novo tridelno aluminijasto lestev. Lastnikom je povzročil za najmanj 1.300 evrov škode.