urednistvo@preteklih24.si

V požaru na stanovanjski hiši za 60.000 evrov škode

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 111 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.

Slika je simbolična

V Pivki so policisti zasegli osebni avto 39-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.21 mg/l. Sledi mu plačilni nalog in obdolžilni predlog.

Ob 12.20 je v Dvorih zagorela hiša. Stanovalka je naložila v zgornjem delu hiše drva v peč in odšla v spodnji del. Ko je zagorelo, so poskusili domači gasiti, vendar neuspešno. Gasilci so požar pogasili, po nestrokovni oceni je za približno 60.000 evrov škode. Poškodovan ni bil nihče. Po prvih podatkih je bil vzrok požara dotrajanost dimnika.

Popoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 31-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. Pri sebi je imel ponarejeno CMR listino. To so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

Policisti so na mejnem prehodu Jelšane pri opravljanju mejne kontrole ugotovili, da ima 53-letni državljan Srbije na zadnjem delu vlečnega vozila nameščeno ponarejeno registrsko tablico. To so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

V Portorožu je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Ukradel je taksimeter, zatem pa s prahom gasilnega aparata pošprical notranjost.

Danes zjutraj je na mejni prehod Starod pripeljal 62-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. Pri sebi je imel ponarejeno CMR listino za prevoz blaga. To so mu zasegli, sledi kazenska ovadba. Vozniku in pravni osebi podjetja je bila izrečena tudi globa za neupoštevanje omejitve vožnje za tranzit.

Ilegalne migracije

V Podgorju so policisti obravnavali 13 državljanov Turčije in enegadržavljana Kosova. Ugotovili so, da je 21-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v Italiji, vodič. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu kazenska ovadba.

V Abitantih pa so obravnavali državljana Bangladeša. Vsi so nelegano prestopili državno mejo.