urednistvo@preteklih24.si

Prometno nesrečo povzročil mladoletnik pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 173 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in ga pridržali.

FOTO: PP Črnomelj

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

V Brežicah so pridržali kršitelja javnega reda in miru v zasebnem prostoru, ki tudi po prihodu policistov ni upošteval ukazov in je nadaljeval s kršitvijo.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in poskusov izmika mejni kontroli.

PROMETNA VARNOST

Nesrečo povzročil mladoletnik pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili 17. 2. okoli 4. ure obveščeni o prometni nesreči pri Vrčicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil mladoletnik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola. O kršitvah določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih bodo policisti z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Brežice so v noči na 17. 2., pri kontroli prometa na Obrežju, ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik iz Srbije nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Audi A3 so mu zasegli in kršitelja pridržali. Danes ga bodo privedli v postopek na Okrajno sodišče Brežice.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 15. 2. in 16. 2. je na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Semiču nekdo vlomil v avtomobil in odtujil dvigalko.

V Orešju na območju PP Novo mesto je med 16. in 22.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalke in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila v tovornem delu našli tri državljane Afganistana in tri državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.