urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali eksplozijo v industrijskem obratu

Včeraj, 16. februarja ob 19.30 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o manjši eksploziji in požaru v industrijskem obratu v naselju Cerkno.

Slika je simbolična

Po omenjenem varnostnem dogodku so bili s strani pristojne službe na kraj napoteni gasilci PGD Cerkno (23 gasilcev), ki so požar pogasili in prezračili prostore. Z zbiranjem obvestili in ogledom so policisti PP Idrija ugotovili, da je do eksplozije prišlo v sesalni enoti od filtra za odsesavanje prahu, ki nastaja pri poliranju in je nameščena izven hale ene od tamkajšnjih gospodarskih družb. Pri tem nihče ni bil poškodovan oz. ogrožen. Vzrok eksplozije v omenjeni sesalni enoti se v tem trenutku še ugotavlja. Po prvi nestrokovni oceni je nastala materialna škoda za približno 20 tisoč evrov. O dogodku je Policije obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Obveščena je bila tudi pristojna požarna inšpekcijska služba. Idrijski policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prostore čistilnice na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so danes, 17. februarja zjutraj, obravnavali vlom v prostore čistilnice v Solkanu. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnjega jutra s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi okno omenjenega objekta in vstopil in notranjost ter pregledal notranje prostore. Storilec je v notranjosti našel in odvzel različne predmete (starejši pisalni stroj neznane znamke, zbirateljske znamke, tablični računalnik, pakete kovancev). Po dejanju je nepridiprav z odvzetimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina peči na palete

Včeraj, 16. februarja ob 13.48 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini peči na pelete pred vhodom v večjo trgovino v Kromberku pri Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da je neznani storilec pred več kot dvema mesecema oz. 11. decembra 2020 izpred trgovine v nakupovalni voziček naložil razstavljeno kaminsko peč na pelete (znamke Wave) in nato z omenjenim predmetom s kraja odšel neznano kam ne da bi na blagajni omenjeni izdelek plačal. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je na Bovškem znesel nad osebnim vozilom

Policisti PP Bovec so včeraj, 16. februarja popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v vasi Soča (Občina Bovec). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec včeraj dopoldne s pomočjo predmeta (kamen) poškodoval tri vrata avtomobila. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav lastniku vozila povzročil za približno 1.200 evrov materialne škode. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po določilu 220. člena KZ-1), zato bodo bovški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 16. februarja ob 22.10 uri, v Kromberku pri Novi Gorici ustavili 35–letnega voznika osebnega avtomobila in mu nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenj, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Šempasu iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 16. februarja pozno popoldne, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na počivališču hitre ceste H4 Razdrto – Vrtojba v Šempasu imeli v postopku 32–letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je vozil iz Bazare proti Selu. Slednjemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,15 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V nadaljevanju postopka so policisti tudi ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na osebnem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu vozilu. Prometni policisti so mu vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli. Zaradi kršitev prometne zakonodaje (vožnja na hitri cesti brez veljavne vinjete, vožnja pod vplivom alkohola, vožnja neregistriranega vozila, na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil) je bil vozniku izdan plačilni nalog. Prav tako ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče (vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja).

V prometni nezgodi na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 16. februarja ob 17.24 uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Ajdovščini in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je 46-letni voznik pripeljal po Polževi ulici iz smeri ulice Cesta IX. korpusa. Pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš je z vozilom peljal po nasprotnem smernem vozišču in se pri prometnem znaku za izrecne odredbe (»Ustavi«) ustavil. Nato se je z vozilom iz neznanega vzroka peljal nekaj metrov vzvratno na dovozno pot do ene od hiš in pri tem z zadnjim levim delom avtomobila trčil v zadnji desni del stoječega osebnega avtomobila. Na kraju se udeleženca nista uspela dogovoriti o krivdi, prav tako omenjeni voznik drugi udeleženki prometne nezgode ni posredoval ustreznih podatkov oz. o tem obvestil Policijo. Po krajšem pogovoru z drugo udeleženko se je peš odpravil s kraja nezgode. Policisti PP Ajdovščina so voznika kasneje izsledili in bodo zoper njega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi več kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.