urednistvo@preteklih24.si

Policisti preverili 60 tovornih vozil in pri tem ugotovili 12 kršitev

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 82 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Slika je simbolična

Pri Postojni so policisti ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je rezultat 0,80 mg/l, zato vozniku sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.30 je v izolski zdravstveni dom prišel moški, ki je grozil osebju. 29-letnemu domačinu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Včeraj so policisti poostreno kontrolirali tovorna vozila na avtocesti A1 in na območju mejnega prehoda Dragonja (na vstopu v Slovenijo). Skupaj so preverili 60 tovornih vozil in pri tem ugotovili 12 kršitev. 8 vozil je bilo preobremenjenih, v 2 primerih so ugotovili nepravilno delovanje tahografa, 1 voznik pa ni uporabljal varnostnega pasu.

Uporaba zaščitne maske na prostem

Opozarjamo, da, kljub omilitvi vladnih ukrepov za preprečitev širjenja virusa, nekateri preventivni ukrepi še vedno veljajo. Uporaba zaščitne maske je še vedno obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra, in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva.