urednistvo@preteklih24.si

Na dvorišču grozil in s sekiro poškodoval vrata stanovanjske hiše, nadstrešek in žleb

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Slika je simbolična

Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in poskusov izmika mejni kontroli.

PROMETNA VARNOST

Kršiteljema zasegli vozila

Metliški policisti so nekaj po 13. uri pri kontroli prometa v Dragomlji vasi ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan Renault clio, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 14. ure so v Gradacu zasegli Mercedes vito 28-letnemu vozniku, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Policiste PP Črnomelj so nekaj po 13. uri poklicali na pomoč z Ulice Heroja Stariha, kjer naj bi nasilnež na dvorišču stanovanjske hiše grozil in s sekiro poškodoval vrata stanovanjske hiše, nadstrešek in žleb. Nasilnežu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. 37-letni osumljenec, ki so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, je razgrajal tudi v prostorih za pridržanje in poškodoval vrata. S kazensko ovadbo zaradi nasilništva in poškodovanja tuje stvari ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlom

Na Savski cesti v Sevnici je v noči na 15. 2. neznanec skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar, nakit in mobilni telefon. Lastnike je oškodoval za okoli 4500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.