urednistvo@preteklih24.si

Zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše

Včeraj, 13. januarja ob 19.39 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije blizu naselja Podsabotin (na sabotinski cesti v Občini Brda) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila.

Slika je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je 25–letni voznik avtomobila vozil po klancu navzdol iz Solkana proti Humu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in posledično zapeljal izven vozišča na brežino ter se zaletel v kamen. Voznik v prometni nezgodi ni bil poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Povoženje pnevmatike na ajdovski obvoznici

Včeraj, 13. januarja ob 17.35 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nezgodi I. kategorije na območju Ajdovščine (Tovarniška cesta), kjer je prišlo do povoženja odpadle rezervne gume. Voznik tovornega avtomobila je vozil po regionalni cesti (ajdovska obvoznica), v bližini železniškega nadvoza se je iz podvozja tovornega vozila odpela rezervna pnevmatika, ki je padla po vozišču. Omenjeno gumo je nato povozil voznik osebnega avtomobila, ki je
vozil za tovornim vozilom. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na osebnem vozilu je nastala materialna škoda. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Na Ajdovskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 13. januarja zgodaj popoldne, so policisti na območju Ajdovščine (ajdovska obvoznica) ustavili 53–letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so kršitelju osebno vozilo zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na Idrijskem zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta

Danes, 14. januarja ob 7.34 uri, so policisti bili obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjski hiši v naselju Zadlog (Občina Idrija). Po prvih zbranih podatkih je domačin v jutranjih urah zakuril štedilnik, nato pa so se vnele saje v dimniku. Občani so pričeli požar gasiti, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Črni vrh in Idrija, ki so pregledali tudi dimniško tuljavo. Do materialne škode ni prišlo.

Povoženje divjadi

Včeraj, 13. januarja nekaj minut po 17. uri, so policisti PP Ajdovščina v Vipavi (pri gasilskem domu) obravnavali povoženje živali s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku je na vozilu nastala majhna poškodba, žival je s kraja pobegnila neznano kam. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.