urednistvo@preteklih24.si

Nasilneža napadla policista

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Slika je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na
javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in tatvin.

KRIMINALITETA

Kršitelja napadla policista

Nekaj po 12. uri sta brežiška policista na cesti med Dobovo in Brežicami ustavljala voznika osebnega avtomobila. Svetlobnih in zvočnih znakov kršitelj ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in poskušal zapeljati na dvorišče stanovanjske hiše, kar sta mu preprečila. Med postopkom z voznikom je iz stanovanjske hiše pritekel kršiteljev sin in napadel policista. prav tako ju je napadel tudi 46-letni kršitelj in policista ugriznil v roko. Policista sta zoper oba nasilneža uporabila prisilna sredstva in ju obvladala. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46-letni kršitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil Volkswagen passat zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zoper oba nasilneža bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

PROMETNA VARNOST

Zasegi vozil

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Veliki Bučni vasi
ustavili 89-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez
veljavnega vozniškega dovoljenja. Volkswagen polo so mu začasno zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Krški policisti so nekaj po 18. uri v Velikem Trnu zasegli avtomobil Fiat Marea. Zoper 47-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo na sodišče podali obdolžilni predlog.