urednistvo@preteklih24.si

TRAGIČNO: Mladoletnici sta se fotografirali med tiri, za eno med njima se je tragično končalo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 244 klicev, od tega 63 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
– 4 povoženja divjadi,
– 4 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 2 prijavi kršitev javnega reda in miru, obe na javnem kraju,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

POSKUS UMORA

Včeraj so policisti v eni od zdravstvenih ustanov na območju PU Maribor obravnavali poskus umora. Ena izmed pacientk je namreč včeraj, okoli 2. ure, na zahrbten način skušala umoriti drugo pacientko, saj jo je z vzglavnikom
skušala zadušiti v času, ko je ta spala in se tudi sicer ne bi mogla braniti pred njo. Dejanje je opazil službujoči zdravstveni tehnik, ki je skupaj s sodelavcem osumljenko odstranil od oškodovanke, s čemer sta ji preprečila dokončanje kaznivega dejanja.

Oškodovanka med dejanjem ni bila telesno poškodovana.

POVOŽENJE NA ŽELEZNICI

Včeraj ob 15.10 so policisti bili obveščeni, da je na Železniški postaji Tezno v Mariboru, vlak trčil v neznano žensko.

Kriminalisti so ugotovili, da sta se v tistem času dve mladoletnici fotografirali med tiri. Strojevodja potniškega vlaka ICS, ki vozi med Ljubljano in Mariborom, ki se jima je približeval z veliko hitrostjo, ju je pričel opozarjati z zvočnimi signali, vendar sta pred vlakom zadnji trenutek odskočili vsaka v svojo stran. Kljub temu je vlak v eno od njiju trčil. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju dogodka umrla. Drugo so reševalci zaradi hudega šoka odpeljali v UKC Maribor.

Kraj dogodka so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne državne tožilke Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opravili mariborski kriminalisti.

Kriminalisti nadaljujejo z intenzivno kriminalistično preiskavo. Po do sedaj zbranih obvestilih sta sum storitve kaznivega dejanja in sum na samomor izključena.