urednistvo@preteklih24.si

Poskušal popraviti zastoj v posipalniku, pri tem mu je zdrsnilo in padel v posipalnik

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 125 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.

Slika je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 1 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 1. 2021, od 6. ure in 13. 1. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena bančna kartica. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 750 evrov.

Delovna nesreča:

Včeraj, nekaj pred 18. uro so policisti bili obveščeni o delovni nesreči na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je moški na tovornem vozilu za posipanje cest poskušal popraviti zastoj v posipalniku, pri tem pa mu je zdrsnilo in je padel v posipalnik, ki mu je ukleščil nogo. Delavec se je huje poškodoval vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo in bodo o vseh dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Danes, nekaj pred 2. uro so policisti bili obveščeni o požaru na poslovnem objektu v Ribnici. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo ostrešje objekta. Gasilci so požar dlje časa gasili, policisti pa bodo tekom današnjega dne, takoj po vzpostavitvi pogojev za varno delo opravili ogled kraja požara z namenom ugotavljanja vzroka. Po do sedaj znanih podatkih ni bilo ugotovljeno, da bi šlo za namerno kaznivo dejanje. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 13. uro je na ulici Za Povrtmi v Šmartnem pri Litiji prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in mopedist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila v križišču izsili prednost mopedistu, ki je pri trčenju padel in se pri tem lažje poškodoval. Mopedist je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 18.30 je na izvoznem kraku avtoceste na Tržaško cesto na Viču prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika. V nesreči se je prvi voznik lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.