urednistvo@preteklih24.si

Na območju Biča zaradi požara gasilci evakuirali prebivalce bližnjih hiš

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

FOTO: PP Trebnje

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.

Požar

13. 1. ob 3.05 so policisti bili obveščeni o požaru industrijskega objekta na Biču. OKC PU Novo mesto je na kraj takoj napotil policiste PP Trebnje in policiste PPP Novo mesto. Ob prihodu so zavarovali širše območje in zaradi nevarnosti širjenja požara skupaj z gasilci evakuirali prebivalce bližnjih hiš. Gasilci so požar omejili, trenutno aktivnosti ob gašenju še vedno potekajo. Po prvih ugotovitvah je požar zajel celoten objekt, pogorel je del proizvodnje in pisarniških prostorov, nastala je velika premoženjska škoda. Lokalna cesta Bič – Veliki Gaber je pri biču popolnoma zaprta, obvoz je po regionalni cesti. Takoj ko bodo razmere na požarišču to dopuščale, bo ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto pričela z ogledom. Kriminalisti bodo ugotavljali vzrok za nastanek požara in druge okoliščine. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Osumljencu zasegli orožje in prepovedano konopljo

Policisti PP Sevnica so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno
preiskavo na naslovu bivanja 57-letnega moškega, ki je grozil žrtvi
kaznivega dejanja nasilja v družini. Osumljencu, ki ima orožno listino, so zaradi groženj z orožjem in nezanesljivosti zasegli dve lovski puški, pištolo in več nabojev. Med hišno preiskavo so odkrili tudi prirejen prostor, v katerem je gojil prepovedano konopljo. Zasegli so 122 sadik konoplje, posušene delce konoplje in pripomočke za gojenje. Policisti PP Sevnica bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi
snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Na upravno enoto bodo podali pobudo za odvzem orožja in uvedli postopek o prekršku zaradi nepravilne hrambe.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 17.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči s premoženjsko škodo v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 67-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola
z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Nasilnega kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 12. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v Novem mestu. Kršitelj, ki naj bi se sprl z oškodovanko zaradi parkirnega prostora, jo je žalil in razbil okno na stanovanjski hiši. 49-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.