urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti imeli polne roke dela z vinjenimi vozniki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 217 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Slika je simbolična

S področja cestnega prometa poročamo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in osmih z materialno škodo.

V Zidanem Mostu sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo okoli 13. ure trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V bližini Šmartinskega jezera na območju Celja so policisti okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelj, ki je imel nekaj več kot en promil alkohola v krvi, se v trčenju ni poškodoval. Lažje sta se poškodovala voznik drugega udeleženega vozila in njegov sopotnik. Povzročitelja prometne nesreče bomo kazensko ovadili.

Dober promil alkohola v krvi je imel tudi voznik osebnega vozila, ki je danes nekaj čez polnoč zapeljal z vozišča v Topolšici in zdrsel po strmini ter se ustavil tik pred stanovanjsko hišo. Povzročitelj se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče sledi obdolžilni predlog, zaradi kršitve odloka, ki prepoveduje gibanje v nočnem času, so policisti mu izdali še plačilni nalog.

Znova pa pozivajo povzročitelja včerajšnje jutranje prometne nesreče v semaforiziranem križišču Ceste talcev, Partizanske ceste, Ceste Františka Foita in Starega trga v Velenju, ki je včeraj ob 6.45 uri, trčil v 60-letno peško in s kraja odpeljal ne da bi ustavil in peški nudil pomoč, da se oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00. Za informacije prosimo tudi morebitne očividce.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali šestkrat.

S področja kriminalitete izpostavljajo tatvino.

V poslovnih prostorih na Kosovelovi ulici v Celju je neznani storilec včeraj zaposleni iz torbice ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.