urednistvo@preteklih24.si

Ali je kateri od najdenih predmetov vaš?

Policisti PP Ajdovščina na tem območju obravnavajo več različnih premoženjskih kaznivih dejanj, med drugim tudi tatvino osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara Picasso, goriškega registrskega območja, ki je bilo 9. januarja letos ukradeno v enem od naselij na območju Občine Ajdovščina.

FOTO: PP Ajdovščina

Omenjeno ukradeno karambolirano vozilo je bilo že naslednjega dne oz. 10. januarja ob 2.50 uri v nočnem času najdeno na počivališču Ravbarkomanda (na območju PP Postojna), v vozilu sta bili najdena tudi dva moška, stara 28 in 48 let, oba z območja Severne Primorske. Oba sta tudi utemeljeno osumljena zgoraj navedenega kaznivega dejanja tatvine motornega vozila na Ajdovskem in ju bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ovadili na novogoriško Državno tožilstvo.

Prav tako je bila v nadaljnjem postopku eni osebi (48-letnemu moškemu) v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in je bil istega dne dopoldne priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve drugih kaznivih dejanj; po zaslišanju je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča zoper 48-letnega osumljenca odredili pripor v solkanskih zaporih.

Pri ogledu ukradenega osebnega avtomobila znamke Citroen Xsara so policisti v notranjosti vozila, na tleh za zadnjim sedežem, našli tudi vrečko, v katerih je bilo več kosov nakita iz srebra (starejši uhani, zapestnica z vgraviranim imenom, ogrlica….), ki po ugotovitvah ajdovskih policistov izvirajo iz različnih kaznivih dejanj. Omenjene predmete so policisti zasegli in jih ustrezno zavarovali.

Policisti v zvezi s tem pozivajo morebitne oškodovance, da se v zvezi s temi predmeti oglasijo na Policijsko postajo Ajdovščina, Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina (elektronski naslov: pp_ajdovscina.pung@policija.si oz. telefonska številka: 05/ 365 72 00) in preverijo, če gre morebiti za njihovo lastnino kot oškodovance teh kaznivih dejanj. Lahko pa se zglasijo na svoji policijski postaji, kamor bodo policisti Policijske postaje Ajdovščina dostavili fotografije ukradenih predmetov.

Obstaja tudi možnost, da posamezni občani doslej tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi njim oziroma naj se tudi oni zglasijo na omenjeni policijski postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete. Če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo predmeti tudi vrnjeni.