urednistvo@preteklih24.si

Želel prečrpati zelo vnetljivo tekočino, pri čemer se je zgodila nesreča

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 67 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale,
– 2 povoženji divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 1 nesrečo pri delu,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

CELA VRSTA PREKRŠKOV

Včeraj dopoldan so policisti v Mariboru ustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je bil označen z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,69 mg/l alkohola.

Policisti so mu odvzeli registrski tablici in jih poslali na Upravno enoto, zasegli pa so mu tudi vozilo, ki ga je vozil. Za večino kršitev so mu izdali plačilni nalog, za vožnjo preden je pridobil vozniško dovoljenje pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI

Včeraj, okoli 12.25 je delavec podjetja iz okolice Ptuja, iz 20.000 litrske cisterne nameraval prečrpati 1.000 litrov zelo vnetljive tekočine etilacetat. V ta namen je v 1.000 litrsko cisterno potisnil gumirano antistatično cev premera 32 mm in na kovinsko ogrodje cisterne priklopil ozemljitvene klešče za preprečitev vžiga tekočine zaradi statične elektrike.

Takoj, ko je vklopil stikalo pretočne črpalke je na cisterni izbruhnil ogenj, ki je v trenutku zajel cisterno in bližnjo okolico, vključno z v neposredni bližini parkiranim tovornim vozilom znamke Renault Trafic, last podjetja iz Murske Sobote.

Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

Policisti bodo neprevidnega delavca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.