urednistvo@preteklih24.si

Kolesarka zaradi poledenele površine zdrsnila in se hudo poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 120 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 23 dogodkov in s področja prometne varnosti 40 dogodkov.

Slika je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 1. 2021, od 6. ure in 12. 1. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, nakit in revolver. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v parkirni avtomat, od koder je bila odtujena gotovina. Povzročena škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladišče, od koder sta bila odtujena delovna stroja. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Kolezijski ulici v Ljubljani v kateri je kolesarka vozila po kolesarski stezi, nato pa zapeljala na pločnik, kjer je zaradi poledenele površine zdrsnila in padala. V nesreči se je huje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Njeno življenje ni ogroženo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 10. uri je na Letališki cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kombi in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar vozil po kolesarski stezi v napačno smer, ter v križišče pripeljal v trenutku, ko je čez kolesarsko stezo že zavijal voznik s kombijem, ki je trčil vanj. Kolesar je padel po vozišču in se lažje poškodoval. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.