urednistvo@preteklih24.si

29-letni voznik na mestu kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 125 km/h

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. januarja v dopoldanskih urah, obravnavali sum kaznivega dejanja Zatajitev v trgovini večjega nakupovalnega centra na Goriškem (ulica Cesta 25. junija).

Slika je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na razstavljenih kozarcih našel in si prilastil pozabljeno žensko denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg gotovine tudi druge osebne dokumente in bančne kartice). S tem nezakonitim početjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za približno 400 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v trgovino in odvzeli blagajniški minimum

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. januarja ob 13.31 uri, obravnavali vlom v poslovne prostore trgovine v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od začetka letošnjega leta do prijave policiji vlomil v omenjeno trgovino in po prvih podatkih odvzel blagajniški minimum. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v stanovanjsko hišo na Ajdovskem

Policisti so včeraj, 11. januarja ob 14.19 uri, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec poškodoval oz. razbil steklo balkonskih vrat v pritličju in vstopil v notranjost objekta. Policija okoliščine kaznivega dejanja še preiskuje.

Na Goriškem iz prometa izločili prehitrega voznika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 11. januarja ob 20.49 uri, v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 29–letnega voznika osebnega avtomobila zaradi prekoračitve hitrosti. Pri meritvi hitrosti je bilo namreč ugotovljeno, da so omenjenemu vozniku v naselju Rožna Dolina, kjer je najvišja hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost 125 kilometrov na uro. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja po Zakonu o prekrških (113.a člen ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Voznik avtomobila med vožnjo povozil večji kos ledu

Včeraj, 11. januarja dopoldne, so bili policisti PP Ajdovščina obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Predmeje proti Lokavcu (Občina Ajdovščina) za nepreglednim desnim ovinkom na voznem pasu s prednjim delom avtomobila zadel večji kos ledu (velikosti 30 cm – 40cm) zaradi česar je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Neznanec se je v okolici Nove Gorice znesel nad poštnim nabiralnikom

Včeraj, 11. januarja ob 11.20 uri, so policiste PP Nova Gorica obvestili o poškodovanju poštnega nabiralnika v naselju Trnovo (Mestna občina Nova Gorica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v času od petka, 8. januarja do včerajšnjega dne zjutraj, poškodoval večji aluminijasti poštni nabiralnik blizu stanovanjskega objekta in tako lastniku povzročil materialno škodo za 50 evrov. O nezakonitem početju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.