urednistvo@preteklih24.si

V petek so gorenjski policisti poostreno nadzirali treznost udeležencev v prometu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometni nesreči z materialno škodo; 2 prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru.

Slika je simbolična

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj na Krvavcu obravnavali kršitelja zaradi uporabe motornih sani v naravnem okolju. Proti njemu poteka
prekrškovni postopek.

Pošteni občan je včeraj na Koroški Beli na Jesenicah našel denarnico in jo kot najden predmet izročil policistom. Denarnica je že bila vrnjena lastniku. Poštenemu občanu se zahvaljujejo.

Na Kebetovi ulici v Kranju je bilo včeraj popoldan prijavljeno
sproščanje plina. Gasilci pri opravljanju meritev niso zaznali
nevarnih koncentracij plina. Obstaja možnost, da je javljalnik
sprožil izpuh iz parkiranega vozila pred stanovanjskim objektom.

Alkohol

V petek so gorenjski policisti v popoldansko večernem času
poostreno nadzirali treznost udeležencev v prometu. Med 190 preizkušenimi so bili trije preizkusi alkoholiziranosti pozitivni. Iz prometa so bili izločeni štirje udeleženci, v enem primeru zaradi pozitivnega hitrega testa na prepovedane droge in odklonitve strokovnega pregleda. Voznike pozivajo, naj vozijo izključno trezni.

V soboto pa so zaradi alkohola med vožnjo (0,66 mg/l) in nezakonitega bivanja v schengenskem prostoru obravnavali
državljana Srbije. Zaradi alkohola je bil kaznovan z globo 1.200 evrov in sankcijo 18 kazenskih točk ter prepovedjo uporabe tujega vozniškega dovoljenja. Zaradi nezakonitega bivanja pa mu je bila izrečena globa v znesku 500 evrov in sankciji odstranitve iz države ter prepoved vstopa v schengenski prostor za obdobje petih let.