urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi ukradli toplotno črpalko

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Slika je simbolična

Od petka do danes so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti v petek zjutraj obravnavali v Levcu, kjer se je v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v krožišču prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti včeraj popoldne obravnavali v Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Laško, kjer je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča. V prometni nesreči so se lažje poškodoval štiri osebe.

V petek so policisti obravnavali dve voznici, ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola. Voznica, ki so policisti jo ustavili na območju Velenja je imela 1,3 promila alkohola v krvi, voznica, ki so policisti jo obravnavali na območju Žalca pa 1,4 promila alkohola v krvi. Ker je vozila brez vozniškega dovoljenja so policisti ji zasegli še vozilo. Zoper obe sledita obdolžilna predloga.

Poleg omenjenega zasega vozila poročamo še o zasegih petih osebnih vozil in zasegu štirikolesnika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete poročamo o dveh vlomih v stanovanjski hiši in tatvini.

Iz gospodarskega poslopja v Straški Gorci, na območju Policijske postaje Šentjur, je storilec ukradel hidravlično kladivo, vredno okoli 2.000 evrov.

V Spodnjem Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, so policisti v petek obravnavali vlom s stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je preiskal prostore. Ukradel je nekaj hrane.

V soboto so policisti vlom v stanovanjsko hišo obravnavali v Loki pri Žusmu. Iz hiše, v kateri trenutno nihče ne živi, je storilec ukradel toplotno črpalko, vredno okoli 9.000 evrov.