urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem koncu tedna obravnavali kar 36 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 85 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 246 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervenciji.

Slika je simbolična

8. 1. 2021

Popoldan so policisti v Sečovljah ustavili 52-letnega voznika mopeda Sym Crox 50, ki je vozil s hitrostjo, ki je po oceni presegala 25 km/h. Odredili so izredni tehnični pregled zaradi suma predelave (ugotovljeno je bilo, da vozilo dejansko presega konstrukcijsko določeno hitrost). Voznik je napihal 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka in sledi mu enotni obdolžilni predlog.

Kmalu zatem so v Luciji zasegli osebni avto 34-letniku z okolice Kopra, ker ima pretečeno zdravniško spričevalo na kategoriji. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.30 so prometni policisti na cesti Valeta – Sečovlje 36-letnemu vozniku iz Izole začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi prehitre vožnje izven naselja (pri omejitvi 90 km/h je vozil 157 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17. uri je ne mejni prehod Sečovlje (izstop iz države) pripeljal 49-letni Ankarančan z osebnim avtomobilom. Pri opravljanju mejne kontrole so policisti ugotovili, da ima pri sebi več petard, katerih glavni učinek je pok (19 kosov Demon in 20 kosov Vampiro). V hitrem postopku mu je bila izdana globa zaradi kršitve določil 48/I-6 Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (ZEPI).

V vasi Neverke je nekdo vlomil v poslovni prostor, iz katerega je ukradel tablični računalnik znamke Samsung Galaxy, gotovino, airsoft pištolo in plinske kartuše za airsoft.

Koprski policisti so ponoči obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 23.20 so v Baču pri Pivki ustavili osebni avto, katerega 50-letni voznik je napihal 0,63 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, kaznovan pa je bil tudi po zakonu o nalezljivih boleznih (gibanje po 21.00 uri).

9. 1. 2021

V Sečovljah so policisti ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v prostore zdravstvenega doma v Kopru, zatem pa ga je očitno pregnal alarm. Odnesel ni nič.

10. 1. 2021

Ponoči, ob 2.50, so policisti na počivališču Ravbarkomanda obravnavali parkirano karambolirano in ukradeno vozilo Citroen Xsara. Voznik in sopotnik (oba doma z območja PU Nova Gorica) sta bila kaznovana zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih, zaradi neupravičenega prehajanja med občinami in zaradi neuporabe zaščitne maske. Pri preverjanju so ugotovili, da sta pri Logatcu trčila v ograjo, pa tudi, da je vozilo ukradeno na območju PP Ajdovščina, zato so ga zasegli. Domnevni voznik je odklonil preizkus in prepoznavo simptomov na prepovedane droge. Postopki še potekajo.

Ilegalne migracije

Med vikendom so policisti na območju PU Koper obravnavali 36 ilegalnih migrantov, od tega 27 državljanov Afganistana (od teh so nam dva vrnili italijanski varnostni organi) ter 7 državljanov Kosova, enega državljana Irana in enega državljana Albanije.