urednistvo@preteklih24.si

20-letni voznik na omejitvi hitrosti 70 km/h, vozil s hitrostjo 148 km/h

Včeraj, 10. januarja ob 18.59 uri, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo odšla v naselju Podbreg (Občina Vipava) v času odsotnosti stanovalcev.

Slika je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom včerajšnjega popoldneva vlomil skozi balkonska vrata stanovanjske hiše in vstopil v notranje prostore objekta. Nepridiprav je pregledal prostore in pri tem našel in si protipravno prilastil večjo vsoto gotovine ter zlatnino in srebrnino. Po dejanju je storilec stanovanjsko hišo zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 10. januarja nekaj minut po 19. uri, obravnavali vlom v stanovanje v stanovanjskem bloku v Vipavi (Goriška cesta). Tudi v navedenem primeru je neznani storilec med vikendom vlomil v omenjeno stanovanje v času odsotnosti stanovalcev skozi balkonska vrata in vstopil v notranje prostore. Pri tem se je storilec znesel tudi nad notranjim inventarjem. Storilec je v prostorih našel in si prilastil zlatnino in osebne predmete. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem po prvih ocenah povzročena večja materialna škoda. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva iz parkiranega tujega tovornega vozila v Šempasu

Danes, 11. januarja dopoldne, so policisti bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkiranega tujega tovornega vozila s priklopnikom, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru za tovorna vozila v Šempasu, odprl zaklenjen pokrov rezervoarja goriva in iz njega izčrpal okoli 400 litrov dizelskega goriva. S tem dejanjem je bila gospodarski družbi iz Srbije povzročena materialna škoda za približno 400 evrov. Upravičenec gospodarske družbe (oškodovanec) je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V čelnem trčenju dveh osebnih vozil na Kobariškem lažje poškodovana voznica avtomobila

Danes, 11. januarja ob 6.24 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na glavni cesti blizu naselja Staro selo (Občina Kobarid) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 43-letni voznik avtomobila, ki je prehiteval, in sicer kljub temu, da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Omenjeni voznik je posledično čelno trčil v nasproti vozečo 33-letno voznico drugega osebnega avtomobila. Voznica je bila v prometni nezgodi predvidoma lažje poškodovana in je kasneje sama poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala materialna škoda. Bovški policisti so vozniku avtomobila (povzročitelju) zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometni policisti na šempetrski obvoznici ustavili prehitrega mlajšega  voznika avtomobila

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 9. januarja ob 20.30 uri, na območju Šempetra pri Gorici (šempetrska obvoznica) ustavili 20–letnega voznika osebnega avtomobila, ki je na tem delu ceste, kjer je najvišja hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, izmerili hitrost 148 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je mlajši voznik odločno odklonil. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Šempetru pri Gorici udeleženi dve osebni vozili

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 10. januarja ob 16.13 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Šempetra pri Gorici in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je takrat še neznani voznik (povzročitelj) osebnega avtomobila prehiteval drugega 58-letnega voznika avtomobila, ki je med vožnjo iz Bazare proti Volčji Dragi v času prehitevanja nameraval pravilno zaviti levo na dvorišče ene od stanovanjskih hiš v Šempetru pri Gorici. Med njunimi vozili je prišlo do
oplaženja, drugi neznani voznik pa je z vožnjo nadaljeval proti naselju Volčja Draga ne da bi se zaustavil in drugemu udeležencu nezgode nudil podatke oz. o tem obvestil policijo. Kljub temu so prometni policisti v večernih urah pobeglega voznika izsledili na območju Dornberka. 29-letnemu povzročitelju bo zaradi odgovornosti za storitev prekrškov prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Danes, 11. januarja ob 4.56 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (zajec) na Ajševici pri Novi Gorici s strani voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Danes, 11. januarja ob 6.07 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (košuta) blizu naselja Robič (Občina Kobarid) s strani voznika osebnega avtomobila. O povoženju omenjene divjadi so bili s strani pristojne službe obveščeni tudi člani tamkajšnje lovske družine. Policisti PP Bovec so glede na vsa ugotovljena dejstva odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.