urednistvo@preteklih24.si

Vinjena 24-letnica trčila v trgovski center in peš zapustila kraj dogodka

Policisti policijske uprave Maribor so v času od 6. ure 9. 1. 2021 do 6. ure 10. 1. 2021, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Slika je simbolična

Obravnavali so policisti 13. prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale.

Ob 07.30 uri je na območju Sv. Ane, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s ceste zapeljala 36 – letna voznica os. avtomobila. V nesreči je voznica zadobila hude telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Okoli 09.30 ure je na območju Limbuša s kolesom padla 72 – letna kolesarka. Ob padcu se je kolesarka hudo telesno poškodovala. Okoliščine nastanka prometne nesreče in vzrok za nastanek, policisti še ugotavljajo.

Nekaj po polnoči je na območju Sl. Bistrice zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 24 – letna voznica os. avtomobila zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Ugotovili so, da je voznica vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom ji je pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljni postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

Nekaj pred 21. uro je v naselju Maribor 45 – letni voznik os. avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26 – letno voznico os. avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil na kraj prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom mu je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku, in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje, bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti do izstreznitve pridržali dva kršitelja, ki ob njihovem posredovanju s kršitvijo nista prenehala. Obema je bil izdan pl. nalog.