urednistvo@preteklih24.si

Reševali poškodovanega turnega smučarja, posredoval vojaški helikopter

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah; 7 prijav kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Slika je simbolična

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Tako kot včeraj, bodo tudi danes policisti preverjali spoštovanje odlokov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Pozivajo k spoštovanju ukrepov in omejitev.

Dogodki:

Policisti so v štirih primerih osebam na javnih krajih zasegli manjše količine prepovedane droge in vodijo prekrškovne postopke. V enem primeru zasega je bila oseba tudi pozitivna na hitrem testu za prepovedane droge, v nadaljevanju pa je bilo odrejeno pridržanje zaradi odklonitve strokovnega pregleda.

Kranjski policisti so včeraj ponoči obravnavali prijavo pogrešane starejše osebe. Moškega so hitro našli in pospremili domov. Policisti so v petek obravnavali prijavo kršitve prepovedi približevanja sina očetu na javnem kraju. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek.

Radovljiški gorski reševalci so včeraj na območju Zabreške planine nudili prvo pomoč z oživljanjem starejši osebi.

Pri Blejski koči pa so reševali poškodovanega turnega smučarja, proti kateremu poteka prekrškovni postopek zaradi neupravičenega prehajanja regije. Posredoval je vojaški helikopter.

Nesreča pešca

Kranjskogorski policisti so v petek popoldan obravnavali trčenje osebnega avtomobila in pešca na vozišču. Pešec je telesno poškodovan in je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Pešce pozivajo naj bodo vidni, zelo previdni in naj dosledno upoštevajo prometna pravila, ker so v primeru nesreče zelo ogroženi, voznike pa, naj jih predvsem ne
spregledajo.

Kriminaliteta

Na Dacarjevi ulici v Lescah so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. V Preddvoru pa je storilec pri vlomu iz objekta odtujil orodje.