urednistvo@preteklih24.si

Vinjen povzročil prometno nesrečo in s kraja dogodka pobegnil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 111 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Slika je simbolična

Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin.

Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje in najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Ob 13.30 so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči pri Medvedjeku. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 71-letni voznik. Povzročitelj je po nesreči kraj zapustil, vendar so ga policisti izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica se je v nesreči lažje poškodovala

O prometni nesreči pri Rakovniku pri Šentrupertu so policisti bili obveščeni okoli 14.20. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročil 35-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na cesto s parkirnega prostora in odvzel prednost 23-letni voznici osebnega avtomobila. V nesreči se je voznica lažje poškodovala, oskrbeli so jo v SB Novo mesto. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopila državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 8. 1. na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še potekajo.