urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči poškodovan 18-letni voznik avtomobila

Včeraj, 7. januarja ob 13.48 uri, je bila Policija obveščena o kršitvi cestnoprometnih predpisov oz. vijuganja po vozišču na hitri cesti H4 Razdrto – Vrtojba s strani voznika tujega tovornega vozila.

Slika je simbolična

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na počivališču hitre ceste H4 Razdrto – Vrtojba v Šempasu 56–letnega voznika tovornega vozila izsledili in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil romunski voznik močno pod vplivom alkohola (1.16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so zoper tujega državljana odredili pridržanje v policijskih prostorih (na podlagi 24. člena ZPrCP), zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V prometni nezgodi na Ajdovskem udeležena voznica avtomobila

Včeraj, 7. januarja ob 17.40 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v neposredni bližini naselja Črniče (Občina Ajdovščina) in v kateri je bila udeležena 57-letna voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica pri vožnji iz Sela proti Črničam povozila večji kamen, pri tem je prišlo do poškodovanja vozila (poškodovana pnevmatika). Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V prometni nesreči II. kategorije na Bovškem poškodovan 18-letni voznik avtomobila

Danes, 8. januarja ob 10.14 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na območju naselja Čezsoča pri Bovcu in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Po prvih zbranih podatkih je 38–letni voznik pripeljal iz zaselka Vodenca proti vasi Čezsoča in v križišču zavijal levo in pri tem je izsilil prednost drugemu 18–letnemu vozniku avtomobila, ki je pripeljal po prednostni cesti. Mlajši voznik se je z namenom, da bi preprečil trčenju z drugim vozilom, umikal v levo in posledično trčil v drevo; do stika med vozili ni prišlo. 18-letni voznik je bil v prometni nezgodi poškodovan oz. je tožil za bolečinami, zato so ga svojci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v zdravstveno ustanovo. Bovški policisti bodo zoper 38-letnega povzročitelja prometne nesreče glede na vsa ugotovljena dejstva in naknadno ugotovljene teže telesnih poškodb zoper povzročitelja podali ustrezen ukrep.

V prometni nezgodi na Tolminskem lažje poškodovan 24-letni pešec

Včeraj, 7. januarja ob 15.53 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Tolmina in v kateri je bil udeleženec (pešec) predvidoma lažje telesno poškodovan. Policisti PP Tolmin so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 24-letni moški prejšnjega dne oz. 6. januarja okoli 5.50 ure, na semaforiziranem križišču v Tolminu prečkal cesto na prehodu za pešce iz smeri industrijske cone proti središču mesta. Ko je bil pešec na prehodu za pešce, oddaljen približno en meter od roba vozišča (vozni pas Gregorčičeva ulica – Dijaška ulica), ga je iz smeri glavne ceste zadel voznik mopeda, ki je po trku padel na tla. Voznik mopeda je 24-letnemu pešcu po nezgodi pomagal vstati in po krajšem pogovoru s pešcem, ki je vozniku mopeda dejal, da pomoči ne potrebuje, kraj nesreče zapustil. Naslednjega dne oz. 7. januarja pa je udeleženi pešec zaradi bolečin v predelu levega stegna poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin. Po nudeni zdravniški pomoči je bil lažje poškodovan 24-letnik odpuščen v domačo oskrbo. Okoliščine prometne nesreče tolminski policisti še preiskujejo.

Neznanec si je na območju Idrije prilastil tujo denarnico z gotovino

Policisti PP Idrija so bili včeraj, 7. januarja v dopoldanskih urah, s strani oškodovanke obveščeni o sumu kaznivega dejanja zatajitve (po petem odstavku 208. člena KZ-1) na območju Idrija. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec konec decembra lanskega leta našel in si prilastil najdeno denarnico z vsebino (v njej so bili osebni dokumenti in večja vsota gotovine), ki jo je oškodovanka najverjetneje pozabila na blagajni ene od večjih trgovin. Ukradena denarnica je bila po nekaj dnevih oz. 6. januarja letos najdena v drugem trgovskem objektu na območju Idrije. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi na Bovškem

Včeraj, 7. januarja pozno zvečer, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (jelen) s strani voznika osebnega avtomobila na regionalni cesti med Bovcem in naseljem Log pod Mangartom, blizu trdnjave Kluže. Ugotovljeno je bilo, da je do trka med osebnim vozilom in omenjeno divjadjo prišlo okoli 22.25 ure. Zaradi trka je na vozilu nastala majhna poškodba (udarnina pločevine na levem blatniku in prednjih levih vratih), omenjena divjad je s kraja zbežala v bližnji gozd. Ker so bili izpolnjeni pogoji vsi zakonski pogoji (po 4. odstavku 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, ki so potrebni za odločitev o prekršku pri prometni nesreči.

…in na Ajdovskem

Prav tako so policisti PP Ajdovščina danes, 8. januarja nekaj po 6. uri zjutraj, obravnavali povoženje divjad (srna) s strani voznice osebnega avtomobila na regionalni cesti Col – Predmeja. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je kraju poginila. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.