urednistvo@preteklih24.si

Osumljenec kar trikrat prijet, po izvršitvi roparske tatvine in po dveh tatvinah

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 205 klicev, od tega 76 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 1 osumljenca so policisti pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
– 1 prometno nesrečo I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je sedem oseb lahko telesno poškodovalo,
– 4 povoženja živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 2 nesreči pri delu,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ODKLONIL STROKOVNI PREGLED IN OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 7. 1. 2020, ob 7. uri, v naselju Grlinci ustavila voznika tovornega vozila znamke Peugeot, tip Boxer. Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznika vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča, so policisti še isti dan pri njemu opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja. Vse opisano so policisti mu zasegli.

Kršitelj ima v posesti še več kosov drugega orožja (imitacije orožja, Airsoft,…), za katera pa dovoljenje po Zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti prepovedanega orožja – gumijevke, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek.

OSUMLJENEC VČERAJ KAR TRIKRAT PRIJET, PO IZVRŠITVI ROPARSKE TATVINE IN PO DVEH TATVINAH

Včeraj popoldan je 39-letni moški, v prodajalni v centru Maribora, odtujil tri različne artikle. Tatvino je zaznala 56-letna prodajalka, stekla za osumljenim in ga kmalu dohitela. Pozvala ga je, naj ukradene stvari vrne ali pa plača ter mu jih želela odvzeti. Osumljenec se je temu uprl, prodajalko prijel za njeno roko, z drugo roko pa jo je prijel za lase. Med prerivanjem je prodajalki celo izpulil šop las. Vseeno je prodajalki uspelo zadržati dva ukradena artikla, s tretjim pa je osumljeni peš pobegnil proti Slomškovemu trgu.

Policisti so se nemudoma odzvali na klic in osumljenca na Slomškovem trgu, le nekaj trenutkov po dejanu, prijeli. Pri njemu so našli in zasegli še tretji ukradeni artikel.

Nerazumno je, da se je osumljenec tako nasilno odzval do prodajalke zato, da bi obdržal ukradene artikle v vrednosti vsega 7,77 evrov.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

Že čez slabi dve uri po opisanem dejanju pa so istega osumljenca varnostniki prijeli pri novi tatvini v drugi prodajalni v Mariboru. Takrat je ukradel za 22,26 evrov artiklov. Še dobro uro kasneje pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri artikle v vrednosti 2,82 evrov. V slednjih dveh primerih odgovorna oseba ni podala predloga za pregon, zato ga policisti ne morejo ovaditi, bodo pa pristojnemu tožilstvu podali poročilo.