urednistvo@preteklih24.si

Preko Facebooka izsiljeval mlajšo žensko, sedaj pristal v priporu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 162 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Slika je simbolična

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

KRIMINALITETA

Izsiljevalec v priporu

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Izsiljevanje po III. odstavku 213. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), pred preiskovalnega sodnika privedli 42-letnega osumljenca z območja PP Črnomelj. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da se je oškodovanec v začetku leta preko družbenega omrežja facebook pričel dopisovati z neznano mlajšo žensko, katera je na družbenem omrežju objavila svoje gole fotografije. Kasneje je stik z oškodovancem navezal moški, ki naj bi bil njen oče in mu zagrozil, da naj mu v zameno za molk izroči denar, ker naj bi bila hči mladoletna. Oškodovanec se je zaradi strahu sestal z njim in mu izročil denar, vendar so osumljenci nadaljevali s stalnimi grožnjami in izsiljevanjem ter od njega ponovno zahtevali denar. Osumljenec je v sostorilstvu z drugimi osebami od februarja 2020 z grožnjami in ustrahovanjem od oškodovanca izsilili, da mu je ta izročil več kot deset tisoč evrov. Kriminalisti so odvzeli prostost 42-letnemu izsiljevalcu, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj ropov, nasilja v družini, goljufij, groženj in številnih premoženjskih kaznivih dejanj.

PROMETNA VARNOST

Brez vozniškega dovoljenja in z ukradenimi tablicami

Policisti so med kontrolo prometa v Bereči vasi (PP Metlika) ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Audi A4 so zasegli in o kršitvi cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik z 1,8 promili alkohola

Brežiški policisti so nekaj pred 18. uro v Brežicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 64-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj po 18. uri so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Novega mesta, kjer je pijan kršitelj razbijal inventar v hiši in grozil svoji mami. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.