urednistvo@preteklih24.si

Neznanec izpraznil pnevmatike dveh avtomobilov

Včeraj, 6. januarja ob 14.58 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu v leseno brunarico na območju Nove Gorice (Streliška pot). Po sedaj zbranih podatkih se je neznani storilec v začetku tega tedna vlomil skozi vhodna vrata ter vstopil in pregledal notranjost omenjenega objekta.

Slika je simbolična

Neznanec se je znesel nad inventarjem in si prilastil manjši štedilnik in večje število različnih medalj z različnih atletskih tekmovanj. Neznanec je po izvršenem kaznivem dejanju odvzete predmete naložil v vozilo in se z ukradenimi predmeti odpeljal neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je storilec oškodovancu povzročil za približno 500 evrov materialne škode, glede obravnavanega primera je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pojavna oblika vandalizma v Podnanosu

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 6. januarja zjutraj, obravnavali primer vandalizma na območju Podnanosa (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih se je neznani storilec v času med 24. decembrom 2020 do 5. januarja letošnjega leta, pristopil do objekta tamkajšnje šolske ustanove in z vandalskimi dejanji povzročil materialno škodo na objektih te ustanove (poškodovanje dveh nosilcev železnih ščitnikov luči na objektu telovadnice šole, zvita površino žleba, izruvanje železnega stebra ograje šolskega igrišča in železne mreže vrat ograje šolskega igrišča…). S tem dejanjem je neznani storilec na objektih šolske ustanove povzročil za približno 450 evrov materialne škode. Odgovorna oseba je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici

Danes, 7. januarja v dopoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom skozi stranska drsna vrata v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec ukradel blagajniški minimum oz. 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec izpraznil pnevmatike dveh avtomobilov

Danes, 7. januarja dopoldne, so policiste obvestili o poškodovanju dveh pnevmatik osebnega avtomobila znamke Renault, ki je bilo parkirano na območju bivšega prehoda v Solkanu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec le izpraznil prednjo in zadnjo pnevmatiko vozila. Ko bo nepridiprav izsleden, mu bo zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog. Poleg tega je bilo na kraju še ugotovljeno, da je neznanec prav tako izpraznil obe pnevmatiki na desni strani drugega parkiranega avtomobila znamke Fiat v neposredni bližini.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Solkanu udeleženi dve tovorni vozili

Danes, 7. januarja, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Solkanu z udeležbo dveh tovornih vozil. Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila ob 9.48 uri, ko je voznik tovornega vozila, ljubljanskih registrskih številk, poškodoval vzvratno ogledalo drugega udeleženega tovornega vozila in nato odpeljal naprej ne da bi drugemu vozniku tovornega vozila nudil ustrezne podatke oziroma o tem obvestil Policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče in bodo po zaključku preiskave zoper povzročitelja podali ustrezen ukrep.