urednistvo@preteklih24.si

Na vozeče osebno vozilo padlo drevo

Včeraj, 5. januarja ob 23.51 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v skladiščne prostore ene od trgovin večjega trgovskega centra na Goriškem.

Slika je simbolična

Po prvih podatkih sta dva neznana storilca pozno zvečer vlomila v skladišče trgovine in odtujila različna oblačila (bunde, brezrokavniki…). Višino nastale materialne škode oškodovanci še ocenjujejo in bo znana po opravljeni inventuri. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Baški grapi na Tolminskem na vozeče osebno vozilo padlo drevo

Danes, 6. januarja ob 6.48 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti na koncu naselja Klavže (proti vasi Kneža) na Tolminskem, kjer je drevo padlo na vozeče osebno vozilo. 19–letni
voznik v nezgodi ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Med vožnjo blizu Doblarja zapeljal čez večji kamen in poškodoval vozilo

Včeraj, 5. januarja ob 6.16 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v bližini naselja Doblar (Občina Kanal ob Soči), kjer je 54-letni voznik osebnega avtomobila naletel in zapeljal čez večji kamen na vozišču in poškodoval vozilo. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz Ušnika proti Kanalu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je blizu Doblarja (blizu cestarske hiše) po izpeljavi levega nepreglednega ovinka naletel na večji kamen, ki je ležal na vozišču. Zaradi prometa vozil iz nasprotne smeri se mu ni mogel izogniti in je posledično z vozilom zapeljal čezenj. Pri tem je večji kamen poškodoval karoserijo in motor vozila. V nezgodi nihče ni bil poškodovan. Pomoč na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V manjši prometni nesreči v Solkanu udeleženi dve vozili

Včeraj, 5. januarja ob 14.20 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Solkanu in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 71-letni voznik kombija vozil po solkanski obvoznici iz Nove Gorice in zavijal proti Solkanu. Pred njim je po omenjeni obvoznici iz Nove Gorice vozil voznik tovornega vozila vozil in je v križišču vozil naravnost proti naselju Plave. Voznik kombija je v križišču zapeljal na levi vozni pas, pri tem pa je prišlo do trka oz. oplaženja med vozili, pri čemer je na kombiju nastala manjša materialna škoda (razbito ogledalo). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji trčil v osebno vozilo

Včeraj, 5. januarja ob 8.41 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na javni poti med Modrejem in Bačo pri Modreju (Občina Tolmin) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebni avtomobil in tovorno vozilo – potujoča trgovina). Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji iz makadamskega izogibališča z zadnjim delom vozila trčil v prednji del osebnega avtomobila, s katerim se je za njim pripeljal voznik in je bil zaradi ozkega dela ustavljen na vozišču za njim. Po nezgodi je med udeležencema prišlo tudi do verbalnega spora. Zoper oba udeleženca so tolminski policisti uvedli postopek o prekršku zoper voznika tovornega vozila zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru. Zoper voznika osebnega avtomobila pa zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru.