urednistvo@preteklih24.si

31-letnik prevozil rdečo luč, nato med vožnjo odpiral vrata na vozilu

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 85 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in eno nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Slika je simbolična

Dopoldan so policisti v Seči zasegli osebni avto 29-letniku, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21. uri pa so v Luciji ustavili 29-letnega voznika terenskega vozila s priklopnikom iz Kamnika. V postopku je bilo ugotovljeno, da nima ustrezne kategorije za vožnjo vozila s priklopnikom, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.40 so policisti dobili obvestilo, da je na Šmarski v Kopru zapeljal voznik osebnega avtomobila skozi rdečo luč, kasneje pa še odpiral vrata med vožnjo. Policisti so voznika izsledili. 31-letni Koprčan je napihal 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi gibanja v času omejitve.

Ob 14. uri so koprski policisti obravnavali 10 državljanov Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno (7 odraslih in 3 otroci).