urednistvo@preteklih24.si

Policisti mladoletnikom starim 11, 13 in 14 let, zasegli pirotehniko

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.


bst

FOTO: PU Ljubljana

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 11 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je bila udeleženka huje poškodovana. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 11. 2020, od 6. ure in 20. 11. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vloma:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo otujeno kolo znamke Shirocco. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Požar:

Danes, okoli 1. ure so policisti bili obveščeni o požaru zabojnikov za smeti ob Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi iz do sedaj še neznanega vzroka zagorelo v zabojniku za papir, požar pa je se je razširil še na sosednji zabojnik za steklo in sta oba pogorela v celoti. Ogenj je poškodoval tudi vozilo znamke Volkswagen golf, parkirano v bližini, prometni znak in še en zabojnik za oblačila. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Zaseg pirotehnike:

Bežigrajski policisti so 17.11.2020, dvema 14-letnikoma, 13-letniku in 11-letniku, zasegli več kosov petard. Opazili so jih, ko so uporabljali pirotehnične izdelke z močnim pokom, kljub temu, da so se tam sprehajali ostali mimoidoči (kolesarji, naključni sprehajalci, ter sprehajalci psov). Zasegli so jim skupno 106 kosov prepovedane pirotehnike, med katerimi je bilo tudi 24 kosov na videz neizpravne pirotehnike iz katere se je zaradi iztrošenosti vsipal so policisti dnik, ki bi se ob uporabi lahko prenesel na roke otrok, ter bi lahko povzročil hujše opekline. Prav tako so ponovno pobirali petarde, ki so »zatajile«, misleč, da ni povzročen vžig, kar je skrajno nevarno ravnanje, ki lahko povzroči veliko škodo na njihovem zdravju. Zoper dva 14-letnika bodo policisti zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, nekaj pred 9. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Peričevi ulici v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je peška prečkala vozišče izven prehoda za pešce pri tem pa stopila za vozilo voznice, ki se je v tistem času pravilno vzvratno umikala vozilu pred seboj in je zato trčila v njo. Peška je pri tem padla po vozišču in se huje poškodovala, vendar po do sedaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Izdan ji bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14.30 je v križišču Ulice bratov Rozman in Zaloške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je v križišču zaprl pot voznici osebnega vozila, ki je zato trčila vanj. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.