urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali 6 prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

 

V Ankaranu je nekdo s parkiranega osebnega avtomobila ukradel prtljažnik za kolesa, z montirano tretjo registrsko tablico. Škode je za 800 evrov. Prav tako v Ankaranu je nekdo s parkiranega vozila ukradel strešni kovček Thule, črne barve, vreden 600 evrov.

Ob 14.40 je bila prometna nesreča na cesti med Razdrtim in Postojno. 57-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo 42-letne voznice. Alkotest je povzročitelju pokazal 0.68 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 18. uri sta se v Kopru stepla dva 38-let stara moška, oba pod vplivom alkohola. Po prihodu policistov na kraj, sta se umirila, zatem pa je eden od njiju pričel žaliti in zmerjati policiste. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

Ob 18.40 so policiste poklicali z ene od koprskih trgovin, kjer je varnostnik prijel osebi pri tatvini artiklov. Policisti so ugotovili identiteto Koprčana in državljanke Nemčije, ki je bila z njim in prav tako kradla iz trgovine. Ženska je žalila in kričala, očitno pod vplivom alkohola, ter hotela nazaj v prodajalno. Odrejeno ji je bilo pridržanje. Zatem je bilo odrejeno pridržanje tudi Koprčani, ki je policiste prav tako žalil in zmerjal, tudi on pod vplivom alkohola. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje tatvine. Obema sledi tudi plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru, zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o zasebnem varovanju, državljanki Nemčije pa tudi po zakonu o tujcih.

Ilegalne migracije

Obravnavani ilegalni migranti na območju PU Koper v zadnjih 24 urah: V vasi Rakitovec so policisti obravnavali 8 državljanov Irana, v Pregarjah državljana Nepala, v Dolenjskem potoku pa 2 državljana Maroka.

Ob 15.30 so policisti vozili za osebnim avtomobilom koprskih registrskih številk, ki na cesti Petrinje – Klanec na znake policije ni ustavljal. Vozilo je bilo ustavljeno v Klancu. Osebni avto Seat leon je vozil 37-letni Izolan, v vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Turčije, državljan Iraka in državljan Kosova. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zasegli so mu tudi manjšo količino heroina. Sledi mu obdolžilni predlog, postopki obravnave ilegalnega prehoda državne meje še potekajo.

Ob 20.45 so policisti dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da je pod Harijami v smeri Podgrada na ovinku opazil dve vozili, goriških in ljubljanskih registracij, okoli vozil pa je bilo več ljudi. Osebni avto
Peugeot 307, ljubljanske registracije, naj bi zatem peljal proti Ilirski
Bistrici. Policisti so vozilo izsledili in prijeli voznika, 38-letnega
državljana Slovenije iz Ljubljane, ter potnike, 6 državljanov Iraka in 1
državljana Eritreje. Zatem so policisti v Ilirski Bistrici izsledili še osebni avto znamke Mazda, goriške registracije. V vozilu ni bilo nikogar. V nadaljevanju so prijeli pod Harijami 4 državljane Eritreje, 1 državljana Sirije in 3 državljane Egipta. V bližini vozila je bil prijet tudi 34-letni državljan Slovenije. Vsi postopki še potekajo.