urednistvo@preteklih24.si

21-letnica izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v jarek

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Slika je simbolična

 

 

 

Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj
nasilja v družini, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica in potnik

Brežiški policisti so bili okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na
Bizeljskem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je
21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala v jarek. Povzročiteljica nesreča in potnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

Vozniki na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini vzorno poskrbeli za zimsko opremo vozil.

Policisti PU Novo mesto so policisti med opravljanjem rednih nalog kontrole cestnega prometa preverjali, kako vozniki upoštevajo določila Zakona o pravilih cestnega prometa, ki se nanašajo na zimsko opremo vozil. Ustavili in kontrolirali so policisti 300 vozil in le 16 voznikom izrekli opozorilo, ker na vozilih še niso imeli ustrezne zimske opreme. Drži, da snežnih padavin pri nas še nimamo, vendar so zaradi megle, nizkih temperatur in dežja ceste na izpostavljenih delih prav tako lahko spolzke, poledenele in nevarne.

KRIMINALITETA

Tatvina

V Malih Dolah ori Stehanji vasi so nekaj po 17. uri trije neznanci vstopili v stanovanjsko hišo, pregledali prostore in našli ter odtujili denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Dobova so pri temeljiti mejni kontroli tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal žito, na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Lokvah izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki so tujci še potekajo