urednistvo@preteklih24.si

Voznica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v betonsko ograjo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 38 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala rop, 6 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 18. 11. 2020, od 6. ure in 19. 11. 2020, do 6. ure, policisti
Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vloma:

V Mostah je bilo vlomljeno v kiosk, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V Dolu pri Ljubljani je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bile
odtujene plinske jeklenke. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Rop:

Včeraj dopoldne so policisti bili obveščeni o ropu na območju Litije. Do sedaj še neznani štirje storilci so najprej vlomili v hišo oškodovanca. Ko jih je ta zalotil so se predstavili kot uslužbenci policije. Nato pa so pregledali prostor, odtujili mobilni telefon, denar in bančne kartice, ter s kraja pobegnili. Gre za moške, ki so bili zamaskirani. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar:

Včeraj, nekaj po 15. uri so policisti bili obveščeni o požaru v prostorih podjetja na območju Ribnice. Ugotovljeno je bilo, da je v proizvodnji zagorel stroj, požar pa se na samo stavbo ni razširil. Gasilci so požar hitro pogasili, policisti pa bodo tekom današnjega dne opravljali ogled z namenom ugotovitve vzroka požara. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 9. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Blagovico in Lukovico. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v betonsko ograjo, vozilo pa je nato obrnilo na streho. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala, izdan ji bo plačilni nalog.