urednistvo@preteklih24.si

Vozil z 2,6 promila alkohola v krvi, sledi srečanje s sodnikom za prekrške

Včeraj, 17. novembra zvečer, so policisti bili obveščeni o vlomu v kletne prostore stanovanjskega bloka v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim z neznanim predmetom vlomil v kletne prostore oškodovanke.


Slika je simbolična

 

 

 

Nepridiprav je omenjeni prostor pregleda in nato kraj zapustil v neznani smeri. Po prvih ugotovitvah iz omenjenega prostora ni bilo ničesar odtujenega. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorija na Ajdovskem zaradi neprilagojene hitrosti

Včeraj, 17. novembra ob 17.40 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Potoče, blizu križišča za Brje (Občina Ajdovščina). Po sedaj zbranih podatkih je 28–letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti iz Preserij proti kraju Potoče. Med vožnjo na omenjeni relaciji je omenjeni voznik v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog (neprilagojena
hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP).

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeležena voznik tovornega vozila in peška

Včeraj, 17. novembra ob 15.18 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Novi Gorici zaradi neupoštevanja prednosti, kjer je na prehodu za pešce voznik tovornega vozila oplazil oz. zadel v ramo peško. Peška pri tem ni bila poškodovana. Policisti so 60-letnemu vozniku tovornega vozila (povzročitelju) zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (prednost na križišču, kršitev petega odstavka 58. člena ZPrCP).

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 17. novembra v popoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Hum (Občina Brda) ustavili 44–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.