urednistvo@preteklih24.si

Vinjena, brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 142 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 31 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 11 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 11. 2020, od 6. ure in 18. 11. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlom:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit, računalniki in zvočnik. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure je na štajerski avtocesti od Krtine proti Domžalam prišlo do prometne nesreče med tovornim in osebnim vozilom. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji in zato trčil v zadnji del pred seboj vozečega vozila. V nesreči se je potnik v osebnem vozilu lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. 30 je na Obvozni cesti v Ljubljani padla kolesarka, ki je vozila preblizu desnega roba vozišča. V nesreči se je lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Danes, nekaj po polnoči so policisti na območju Šiške ustavili in kontrolirali voznico osebnega vozila pri tem pa ugotovili, da je vozila neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imela nameščene nepripadajoče registrske tablice, prav tako pa je vozila pod vplivom alkohola (0.63 mg/l). Voznici je bilo zaseženo osebno vozilo in registrske tablice. Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, prav tako pa ji je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve odloka o omejitvi gibanja med 21. in 6. uro.