urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti prijeli vlomilce

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnihprimerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.


FOTO: PU Novo mesto

 

 

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in poskusov izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli vlomilce

16. 11. ob 18.30 so policisti prejeli klic občana, da na Ragovski ulici v Novem mestu neznanci najverjetneje vlamljajo v gostinski lokal. Policisti PP Novo mesto so na poti na kraj na Kandijski cesti ustavili osebni avtomobil Ford Focus ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo osumljenci, ki so poskušali pobegniti s kraja kaznivega dejanja. 25-letniku iz Krškega in 34 ter 42-letniku iz naselja v okolici Novega mesta so odvzeli prostost. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali sledi in ugotovili, da so osumljenci razbili okno in vlomili v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, povzročili so le premoženjsko škodo povzročeno z vlomom. 25-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zaradi kaznivega dejanja bodo ovadili tudi 24-letnega in 42-letnega osumljenca. 25-letnemu osumljencu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli osebni avtomobil in mu izdali
plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.

Policisti se zahvaljujejo občanu, ki nas je takoj obvestil o vlomu, s
pomočjo teh informacij so policisti lahko hitro prijeli storilce in uspešno preiskali kaznivo dejanje. Prepričani so policisti, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti, saj so prav ljudje tisti, ki v svojem okolju najprej zaznajo sumljive okoliščine, opazijo sumljiva vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo.

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je brežiške policiste obvestil, da je v zadnjem mesecu dni v Šentlenartu nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil starejši
neregistriran kmetijski traktor znamke Deutz zelene barve z rumenimi platišči, trosilec za gnoj in stiskalnico grozdja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov.

V Ručetni vasi je med 17.30 in 19. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

PROMETNA VARNOST

Voznik pod vplivom alkohola

Nekaj po 20. uri so policisti bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Trebnjem in Novim mestom vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 37-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Izločili so ga iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje ter o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Policisti PP Krško so bili okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči med Golekom in Kobilami. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Odklonil strokovni pregled

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog na območju Mirnopeške ceste okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili strokovni pregled. 28-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja je odklonil opravljanje preizkusa, zato so mu osebni avtomobil Volkswagen polo zasegli. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog in o odklonu preizkusa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu našli državljana Pakistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu turških registrskih oznak so našli še dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.