urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 240 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

 

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo.

V Velenju so policisti okoli poldneva ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Močno pijanega voznika, ki je imel kar 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, so policisti včeraj popoldne ustavili tudi v Vojniku. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so policisti mu zasegli še vozilo. Za nameček je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata njegovemu vozilu. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Poleg omenjenega zasega vozila, so policisti vozili zasegli še dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

Včeraj nas je občan obvestil, da je na družbenih omrežjih objavil
fotografijo stavnega listka, ki mu je prinesel dobitek. Za zdaj še neznanec je to izkoristil in opravil dvig s stavnega listka. V omenjenem primeru obravnavamo sumu storitve kaznivega dejanja goljufije. Ob tej priložnosti policisti znova opozarjajo vse občane, naj bodo pri objavah na družabnih omrežjih izjemno previdni.

Nasilje v družini

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini so policisti včeraj dvema nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Oba bodo kazensko ovadili.