urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu obravnavali 15 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 232 klicev, od tega 68 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 15 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 povoženja živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana BiH, ki je s tovornim avtomobilom registrskih oznak BiH prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili in predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJETI TUJCI

Sinoči so policisti na območju PP Podlehnik prijeli pet tujcev, štiri
državljane Iraka in državljana Turčije, ki so na zeleni meji, iz Hrvaške
nedovoljeno vstopili v našo državo. Ugotovili so, da so prijeti tujci del skupine, ki je nedovoljeno prestopila državno mejo že 15. 11. 2020 na območju PP Rogaška Slatina. Del skupine so policisti PP Rogaška Slatina takrat prijeli, sedaj prijeti tujci pa so se takrat razbežali. Ker je postopek s tujci na PP Rogaška Slatina še potekal, so jim podlehniški policisti tujce predali v nadaljnjo, skupno obravnavo s preostalimi člani skupine.