urednistvo@preteklih24.si

Rezultati poostrenega nadzora pod imenom “PROMIL”

Med 6. in 15. novembrom 2020 so policisti tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov.


Slika je simbolična

 

 

 

V tem času so policisti na območju Policijske uprave Maribor z indikatorji alkohola preizkusili 2.924 voznikov, odredili 7 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti alkohola in 5 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Ugotovili so policisti, da je pod vplivom alkohola vozilo 54 voznikov, od tega je pri 22 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. 3 vozniki so preizkus alkoholiziranosti odklonili, 4 voznike pa so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali.

V sklopu omenjenih aktivnosti so policisti v soboto 14. novembra 2020, med 16. in 23. uro, izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL«. V tem času so policisti z indikatorji alkohola preizkusili 301 voznika, pod vplivom alkohola pa so vozili 3 vozniki. Pri 1 vozniku je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Ker je na območju Policijske uprave Maribor vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč, bodo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer, pri nadzoru cestnega prometa, tovrstni problematiki pozornost namenjali tudi v prihodnje.