urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli orožje, bombe in pirotehnične izdelke

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


FOTO: PP Novo mesto

 

 

 

Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in vlomov. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

KRIMINALITETA

Zasegli orožje, bombe in pirotehnične izdelke

Policisti PP Novo mesto so zaradi suma posesti nezakonitega orožja
pridobili odredbo Okrajnega sodišča Novo mesto in opravili hišni preiskavi pri 58-letnemu in 33-letnemu osumljencu v Novem mestu. Med hišno preiskavo so pri 33-letniku našli in zasegli puško, tri ročne bombe, tri vžigalnike za ročno bombo, pištolo, topovski udar, dele puške in 35 nabojev, pri 58-letniku pa puško, 73 nabojev in prepovedane pirotehnične izdelke. Bombni tehniki specialne enote policije so prevzeli topovski udar, pirotehnične izdelke, ročne bombe in vžigalnike, ostalo zaseženo orožje pa so policisti poslali v pregled na oddelek za kriminalistično tehniko na PU Novo mesto. Po opravljeni analizi bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo oziroma zaradi kršitev določil Zakona o orožju uvedli hitri postopek.

Vlom

Med 14. 11. in 16. 11. je v Brežicah nekdo vlomil v ograjen skladiščni
prostor podjetja in odtujil bakrene žlebove. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov.

PROMETNA VARNOST

Zaradi številnih kršitev plačilni nalog in obdolžilni predlog

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa pri Mirni Peči ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, med postopkom se je nedostojno vedel, kričal je na policiste in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Med postopkom so še ugotovili, da 52-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avtomobil, ki je odjavljen iz prometa in z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault Twingo so mu zasegli, zaradi kršitev določil zakona o varstvu javnega reda in miru, zakona o
motornih vozilih in zakona o pravilih v cestnem prometu so mu izdali plačilni nalog v višini 3571 evrov in zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 11. uri se je zgodila prometna nesreča pri Dragatušu. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v objekt ob cesti. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.