urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli 7 kg posušene rastline konoplje

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 130 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 30 dogodkov in s področja prometne varnosti 36 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 4 tatvine, 2 vloma (v obeh primerih je ostalo pri poizkusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v štirih primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 11. 2020, od 6. ure in 17. 11. 2020, do 6. ure, so policisti
Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Trbovelj izsledili in prijeli 2 tujca (drž. Maroka in Alžirije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še nista zaključena.

Kriminaliteta
Nesreča pri delu:

Včeraj, nekaj pred 13. uro so policisti bili obveščeni o nesreči pri opravljanju kmečkih del v okolici Domžal, kjer je bil huje poškodovan 27 letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ko je poškodovani skupaj s še eno osebo iz priklopnika odstranjeval del stroja za mletje krmila, ki se je pri dvigovanju z viličarjem snel z vrvi in padel na nogo 27 letnika. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC
Ljubljana, po prvih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge

Včeraj so litijski policisti na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v
Trbovljah opravili hišno preiskavo pri 52-letniku iz okolice Litije. Med
hišno preiskavo so odkrili približno 7kg posušene rastline konoplje, preko 2.100 manjših delov (vejice z vršički) delno posušene rastline konoplje, pripomočke za gojenje in prodajo prepovedane droge, ter puško skupaj z 90 naboji. Osumljenemu je bil odvzeta prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. V zvezi nedovoljene posesti orožja bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 6.30 je na Cesti dolomitskega odreda prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila preblizu desnega roba vozišča in zato trčila v kolesarja, ki je vozil ob desnem robu v isti smeri. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še preverjajo okoliščine same nesreče, povzročiteljici pa bo izdan plačilni nalog.