urednistvo@preteklih24.si

Prijet požigalec smetnjaka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 104 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 15 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 6 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 15. 11. 2020, od 6. ure in 16. 11. 2020, do 6. ure, policisti
Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v garažo, od koder so bila odtujena tri kolesa in orodje. Škoda znaša okoli 1600 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bile odtujene plinske jeklenke. Škoda znaša okoli 450 evrov.

Prijet storilec vloma:

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na Policijsko postajo Ljubljana Center
zglasil oškodovanec vloma, z njim pa je prišel tudi osumljenec. Policisti so ugotovili, da je 32-letni državljan Slovaške tekom noči vlomil v prodajalno s hitro prehrano na območju Centra in od tam odtujil predal blagajne z gotovino. Naslednji dan je oškodovanec pri pregledu posnetkov nadzornih kamer ugotovil, da se osumljeni še vedno giba v okolici, ter ga zato pozval, da skupaj odideta na policijsko postajo. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost in bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Prijet požigalec smetnjaka:

V soboto, okoli 22. ure so policisti bili obveščeni, da je na Šmartinski cesti v Ljubljani neznanec zanetil ogenj na smetnjaku in s kraja zbežal. Požar sta pričela gasiti policista, ki sta prva prispela na kraj, nato pa so ga do konca pogasili gasilci. Na podlagi opisa so policisti v bližini kmalu izsledili in prijeli 20-letnega Ljubljančana, kateri je osumljen storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Policisti še zbirajo obvestila, ter preverjajo okoliščine dejanja, zoper osumljenega pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 21. uro je v Zaborštu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je
trčenje povzročila voznica osebnega vozila, ki je v križišču izsilila
prednost drugi voznici osebnega vozila. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17. ure je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je voznik osebnega vozila iz do sedaj še neznanega vzroka prevozil sredinsko dvojno črto, zapeljal na drugo smerno vozišče in trčil v drugega voznika osebnega vozila. V nesreči sta se oba voznika po do sedaj znanih podatkih lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin, ter bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.