urednistvo@preteklih24.si

Povzročil nesrečo in zaspal v vozilu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. 11. in 16. 11.
intervenirali v 115 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 513 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 26 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.


FOTO: PP Novo mesto

 

 

 

PROMETNA VARNOST

Kolesar s tremi promili alkohola

Šentjernejski policisti so bili 13. 11. popoldne obveščeni o padcu
kolesarja pri Volčkovi vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in
ugotovili, da je 68-letni moški vozil kolo iz smeri Šentjerneja, izgubil
oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v
bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. 68-letnemu
povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,47 miligramov alkohola, bodo policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod z 1,8 promili alkohola

Na mejni prehod Orešje na Bizeljskem je 14. 11. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 55-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Povzročil nesrečo in zaspal v vozilu

V noči na 15. 11. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Otočcu. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko otoka v križišču in predrl vse pnevmatike. Voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, je z vozilom obstal na voznem pasu, potem pa zaspal. Policisti so še ugotovili, da je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,17 miligramov alkohola (2,4 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenja, zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdoložilnim predlogom seznanili
sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.