urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči huje poškodovan kolesar

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 315 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 98 dogodkov in s področja prometne varnosti 90 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 17 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poizkusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči v katerih so bili udeleženci huje poškodovani. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 14 krat v zasebnem prostoru.

Med 13. 11. 2020, od 6. ure in 15. 11. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bila odtujena bela tehnika. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena ozimnica, pijača in otroške plenice. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Požar:

V petek, okoli 20. ure so policisti bili obveščeni o požaru na območju Črne vasi. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi okvare na osebnem vozilu prišlo do samovžiga vozila. Požar pa se je nato razširil še 4 tovorna vozila, ki so bila parkirna v neposredni bližini. V dogodku je nastalo nekaj tisoč evrov škode. Z ogledom kraja in prvimi zbranimi obvestili je bilo izključeno, da bi bil požar posledica kaznivega dejanja. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, nekaj po 12. uri je na Bregu v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Do nesreče je prišlo, ko je kolesar pri zavijanju s krmilom trčil v ograjo, ter padel po vozišču. V nesreči se je huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto, nekaj po 21. uri je na cesti od Radohove vasi proti Ivančni Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal desno izven vozišča, kjer je trčil v prometni znak. Vozilo se je nato začelo prevračati in po nekaj metrih je obstalo na strehi ob robu vozišča. V nesreči sta se voznik in njegov sopotnik huje poškodovala vendar po do sedaj znanih podatkih njuni življenji nista ogroženi. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh znanih dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 15. ure je v Kresnicah v smeri Trbovelj prišlo do naletnega trčenja treh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v stoječe vozilo voznice, ki se je ustavila pred križiščem. Vozilo voznice je nato odbilo naprej v naslednje stoječe vozilo. V nesreči je bila voznica lažje poškodovana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.